Przywrócenie prawa do uboju na gospodarstwach

Okręg wyborczy
Okręg nr 35 - Olsztyn
Krótki opis
Od tysięcy lat, odkąd ludzie hodują zwierzęta, było to rzeczą całkowicie naturalną i normalną, że chowano na gospodarstwach i ubijano samodzielnie zwierzęta.
Pełny opis
Od tysięcy lat, odkąd ludzie hodują zwierzęta, było to rzeczą całkowicie naturalną i normalną, że chowano na gospodarstwach i ubijano bez pośredników zwierzęta celem pozyskania mięsa, skór, futer. Rzeźnia była wyborem, a nie przymusem. Z reguły podczas uboju samodzielnie ubijano lub proszono doświadczonego ubojowca z sąsiedniego gospodarstwa. Odchowane zwierzęta zabijano na mięso w miejscu ich wyhodowania i sporządzano z nich smakowite i zdrowe, pożywne potrawy, wędliny, konserwy. Tę wolność nam rolnikom odebrano po raz pierwszy w historii ludzkości przez tyranistyczną Unię Europejską, która zabezpiecza interesy lobbystów. Od kilku lat tyranistyczna Unia Europejska zakazała uboju, komplikując gospodarzenie i życie rolnikom i hodowcom. Rolnicy są zmuszani do sprzedaży zwierząt po zaniżonych cenach do rzeźni, często poniżej progu opłacalności. Mi handlarze bydła proponowali kiedyś 1 złoty za kilogram zdrowej, ekologicznej wołowiny. Zwierzęta muszą przeżywać traumę transportu i bestialskiego mordu w rzeźniach. Ubite zwierzęta w postaci tusz mięsa trafiają do fabryk, gdzie mięso jest zatruwane chemikaliami i pompowane wodą. Takie trujące sztuki mięsa leżą potem w supermarketach w bardzo wysokich cenach. Mięso, które przechodzi przez pośredników jest toksycznym i drogim oszustwem napompowanym wodą i chemikaliami. Uciążliwość i nieludzkość transportu zwierząt do rzeźni pokazuje, że zwierząt nie należy transportować, lecz należy ubijać w miejscu wyhodowania i chowu, aby im zaoszczędzić stresu i zbędnych cierpień. Zatem należy przywrócić chłopom prawo do uboju gospodarczego na gospodarstwie. Proste? - Proste.
Utworzono
4 lata temu
Ostatnia modyfikacja
4 lata temu
Tagi
#ubój #rolnictwo #gospodarstwo #SwobodaGospodarzenia

Reprezentanci popierający ten postulat: